Nalepovací nehty: Výhody a jak je sundat?

Vaše přírodní nehty nejsou v tak dobrém stavu, abyste je nosily odkryté, takže raději zkoušíte levné nalepovací nehty z drogerie nebo z internetu? I když může jít o přechodné řešení, jak mít hezké nehty na nějakou důležitou akci, z dlouhodobého hlediska jejich nošení není zrovna žádoucí. Jak nalepovací nehty sundat? A jak podpořit přírodní nehty v tom, aby byly zdravé?

Touha po kráse nemusí být nutně způsobena marnivostí. Jednoduše si přejeme vypadat upraveně a hezky, což má pozitivní vliv na naše sebehodnocení a na to, jak nás vnímají druzí. (To je například hodně důležité během pracovních pohovorů, během kterých potřebujeme udělat na budoucího zaměstnavatele pozitivní dojem.)

Někdy navíc chceme zkusit něco, na co jsme musely delší dobu sbírat odvahu. Může jít například o nošení nějakého konkrétního tvaru nehtů nebo o nějakou výraznější manikúru. Pokud takovému přání nejde vstříc tvar a kvalita nehtů, případně vaše zručnost, mnohé ženy se spokojí s nošením nalepovacích nehtů, které stojí pár korun a dovedou tyto problémy celkem snadno vyřešit.

Nejlepší e-shopy s gelovými nehty

🥇 Ráj nehtů

🥈 Enii Nails

🥉 RUSCONA

  • nejširší výběr
  • 2600+ recenzí na Heuréce
  • 95 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 750+ recenzí na Heuréce
  • 91 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 900+ recenzí na Heuréce
  • 92 % zákazníků doporučuje

Jaké k nim existují alternativy? Jak je sundat? A co vše lze udělat pro své přírodní nehty?

Co jsou to nalepovací nehty?

Nalepovací nehty jsou technicky vzato umělé nehty, které mohou mít různé barvy, tvary a zdobení, které obvykle stojí pár korun a na nehty se lepí speciálním lepidlem. Hodně oblíbené jsou nalepovací nehty z drogerie, dají se sehnat ale i na zahraničních (asijských) e-shopech, kde je ještě širší nabídka. Z toho důvodu je často nosí i mladší ženy, které nemají tolik prostředků na jiné druhy manikúry.

co jsou nalepovací nehty výhody

Výhody nalepovacích nehtů

Mezi velké výhody nalepovacích nehtů zcela nepochybně patří jejich cenová dostupnost, díky které můžete snížit náklady za úpravu nehtů na minimum. Jak už bylo uvedeno výše, tento benefit přispívá k tomu, že tento typ nehtů často nosí i mladší ženy, které zatím nemohou tolik utrácet.

Dále si je ženy oblíbily kvůli tomu, že vypadají reprezentativně, jsou snadno dostupné, dají se dobře odstranit a lze s nimi v krátkém čase dosáhnout profesionálního výsledku.

Jaké existují alternativy?

Pokud vás nošení nalepovacích nehtů neláká, ale chcete i přesto trochu experimentovat, celkem dobře dostupné jsou i nejrůznější samolepky na nehty. Některé z nich vypadají jako lak a nalepí se na celou plochu nehtu. Případně existují i menší samolepky a kamínky, které se tradičně kombinují spolu s lakem.

O něco dražší pak bývají gelové a akrylové nehty, kvůli kterým už sice nemusíte chodit do specializovaného nehtového studia, budete si ale muset koupit domů speciální (a ne zrovna levnou) výbavu.

Jak sundat nalepovací nehty?

Když nehet odroste, musí jít nalepovací nehet jednoduše dolů. Také vám ale může jeden umělý nehet upadnout a následně se ztratí, takže vaše ruce opět nebudou vypadat reprezentativně a bezchybně. V neposlední řadě vás ale mohou začít nalepovací nehty nudit nebo mohou přispívat k nadměrnému ničení vašich přirozených nehtů.

Sundání nalepovacího nehtu by mělo být poměrně jednoduché. Stačí namočit tampon do odlakovače, přiložit ho na nehet, chvilku počkat a pak umělý nehet sundat. Zapomeňte však na strhávání nalepovacích nehtů, které může vést k poškození vašeho přírodního nehtu.

jak sundat nalepovací nehty

Jak mít zdravé nehty?

Je vlastně docela jedno, jestli potřebujete dostat nehty do dobré formy kvůli pravidelnému nošení nalepovacích nehtů, nebo chcete po zlepšení stavu vašich přírodních nehtů od těch nalepovacích trvale ustoupit. Ve všech těchto situacích budete potřebovat vědět, co přesně máte udělat, aby vypadaly zdravě a pěstěně.

Prvním krokem je kvalitní vnitřní výživa, která by měla zahrnovat jak vitamíny a bylinky, tak minerály a další živiny. Z toho důvodu vyzkoušejte dlouhodobé užívání přírodních doplňků stravy na podporu normálního stavu nehtů, které obsahují methionin, kolagen, přesličku rolní, pivovarské kvasnice, zinek, vitamíny skupiny B, vitamín E a mnoho dalších.

Také myslete na šetrnou péči o ruce. Naprostou samozřejmostí by mělo být pravidelné stříhání nehtů do přiměřené délky a používání kvalitního olejíčku s vitamínem E, který nehty ochrání před poškozením a pomůže je zvlhčit. Dále nešlápnete vedle ani s kvalitním krémem na ruce, který zajistí, že se vám nebudou dělat záděry.

Naprostou samozřejmostí by také mělo být nošení ochranných rukavic při úklidu a při práci s agresivními čistícími prostředky.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek