Správná péče o nehtovou kůžičku: Víme, jak na to

Nehty jsou naší vizitkou. Pokud jsou hezky upravené, domníváme se, že osoba, která před námi stojí, je pořádkumilovná, pečlivá a důvěryhodná. Péče o nehty ale není to jediné, co by vás mělo ve skutečnosti zajímat. Stejně důležitá je i péče o nehtovou kůžičku. Jak na ni?

Nehtová kůžička je velice důležitá, protože obklopuje naše perfektně upravené nehty. Proto asi žádnou ze čtenářek nepřekvapí, že dokáže celkem snadno pohřbít naše snahy o dokonalý vzhled našich rukou.

Na druhou stranu, péče o nehtovou kůžičku není úplně jednoduchá. Jelikož může dojít celkem snadno k jejímu poškození, nedoporučuje se s ní zacházet moc hrubě.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Jak to dělat správně?

Co ničí nehtovou kůžičku a nehty?

Nehtové kůžičce nedělá dobře kousání. To je prostě fakt. Kromě toho, že kůžička nevypadá hezky, u ní kvůli tomu existuje zvýšené riziko infekce. To samé platí o používání neověřených nehtových studií. Pokud manikérky nedbají na hygienu a pracují s nevhodnými produkty, mohou vám způsobit velmi vážné infekce a deformace nehtů.

nehtová kůžička

Jak pečovat o nehtovou kůžičku

Kleštičky na nehtovou kůžičku

Nůžky a kleštičky na nehtovou kůžičku zaznamenávají v poslední době velký boom. Některá nehtová studia mají ve své výbavě dokonce i ořezávač nehtové kůžičky. Pokud vám ale smíme radit, nehtovou kůžičku si za žádných okolností nestříhejte.

Opět je to kvůli tomu, že stříhání může vést k nežádoucím infekcím, které vás budou trápit mnohem déle, než jak vám dá do těla nějaká obyčejná záděra.

Mnohem lepší variantou je dřívko na zatlačování nehtové kůžičky, které je mnohem šetrnější.

Krém na nehtovou kůžičku

Druhým bodem, který byste neměly v průběhu své péče vynechat, je použití kvalitního krému na ruce. Dobrý krém vyživuje nehty i namáhanou pokožku rukou, takže nehtová kůžička nemá tendenci se vysušovat a praskat.

Pokud pro sebe chcete udělat ještě něco navíc, můžete investovat do speciální olejové péče, která obvykle obsahuje vitamín E.

Čemu se vyhnout?

Pokud bychom to měli pro vás nějak shrnout, určitě si nestříhejte nehtovou kůžičku. A to i když vás pohled na záděru štve. Nehtovou kůžičku si také nekousejte. V neposlední řadě se snažte vyhnout nekvalitním nehtovým studiím.

jak odstranit nehtovou kůžičku

Jak odstranit nehtovou kůžičku?

Správný postup je velice jednoduchý. Hodí se mít doma speciální změkčující přípravek na ruce, který se dá sehnat v každé lepší drogerii.

Dáte do lavoru, nebo do jiné nádoby teplou vodu, rozpustíte v něm část přípravku, a následně do něj namočíte na několik minut obě ruce. Cílem tohoto postupu je, aby kůže na rukách dostatečně změkla a zvláčněla.

Poté postupujte tak, že:

  • Vezmete do osušených rukou dřívko na zatlačování nehtové kůžičky
  • Postupně zatlačíte nehtové kůžičky u všech nehtů dovnitř
  • Dřívko by mělo být při zatlačování otočeno zkosenou stranou směrem k nehtu
  • Zatlačíte kůžičku směrem k nehtovému lůžku

Pokud chcete pro své nehty udělat ještě něco navíc, v průběhu zimních měsíců noste rukavice. Pracovní rukavice noste i při úklidu a při práci na zahradě.

V neposlední řadě nezapomínejte na bohatou vnitřní výživu, jejíž součástí by měly být vitamíny a bylinky na nehty. Kromě zdravého jídelníčku můžete svou potřebu pokrýt dlouhodobým užíváním doplňků stravy na nehty

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek