Co pomáhá na záděry? Zbavte se jich jednou provždy

Už se vám někdy stalo, že jste si chtěly udělat manikúru, ale všimly jste si, že vám vaši precizní práci na nehtech překazila záděra? Pak věříme, že jste z toho velice mrzuté a máte chuť udělat cokoliv, aby tenhle defekt co nejdříve zmizel. Problém je ale v tom, že jen málo lidí ví, proč záděry vznikají a jak je správně řešit. Pokud chcete vědět víc, určitě pokračujte ve čtení.

Záděry na rukách nejsou jen estetickým problémem, ale i pořádnou otravou. Mnohdy jsou totiž zarudlé a bolavé. V takovém případě nemůže být vůbec řeč o tom, že byste šly přesazovat květiny, nebo umývat nádobí. Nečistota, nebo syntetická chemie v otevřené ráně totiž představuje příliš velký risk, který se ne vždy vyplatí podstoupit.

Některé ženy se snaží záděru ustřihnout, nebo dokonce okousat zuby. Ani to ale nevede ke kýženému výsledku a mnohdy to stav záděry ještě zhorší.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Jak tedy postupovat správně?

Co jsou to záděry?

Záděra je malý kousek odchlípnuté kůže, která se nachází v bezprostřední blízkosti nehtového lůžka. Nejběžněji se vyskytuje po stranách nehtu. Někteří lidé mají strach, že záděra nějak negativně ovlivní zdraví jejich nehtů, ale ve skutečnosti jde o čistě kožní problém.

Příčiny záděr bývají různé, takže, pokud na ně trpíte, budete se muset trochu zamyslet nad tím, jaká může být jejich příčina právě ve vašem případě. Pokud se do záděry dostanou nečistoty, může se stát, že se v ní rozjede infekce.

co jsou záděry příčiny

Příčiny záděr kolem nehtů

V první řadě je potřeba zjistit, proč se dělají záděry. Díky tomu lze snáze pochopit, jaké kroky vedou k jejich prevenci.

Záděry kolem nehtů mohou vznikat kvůli:

  • Extrémnímu počasí (hlavně v průběhu zimy)
  • Suché kůži na rukách
  • Nadměrnému máčení a umývání rukou (lékaři, kosmetičky, úklidový servis…)
  • Traumatu

Ve své podstatě je tedy vhodné své ruce a nehty chránit před negativními vlivy, které pocházejí z vnějšího prostředí.

Zanícená záděra

U záděr je velký problém v tom, že se mohou zanítit. Což rozhodně nechcete, protože jde o naprosto zbytečný problém.

V takovém případě se záděra projevuje:

  • Zarudnutím
  • Otokem
  • Teplou kůží na dotek
  • Horečkou
  • Zimnicí
  • Bolestí prstu

Za normálních okolností není nutné chodit se zanícenou záděrou k lékaři, protože problém často odezní za nějakou dobu sám od sebe. Nemusí to tak být ale ve všech případech.

co na záděry vitamíny mast

Návštěvu lékaře zvažte v případě, že se stav záděry nezlepšuje ani po týdnu od počátku příznaků infekce. Dobrým znamením nejsou ani puchýřky, které obsahují hnis. Zásah vyžaduje i infekce, která se z kůže přesouvá na nehet, změna barvy nehtu a podezřele slabý nehet. (Ve srovnání s ostatními.) Se zánětem záděry běžte k lékaři i v případě, že máte diabetes. (V takovém případě ale lékaři nejprve zavolejte, je možné, že vám udělí pár rad, ale záděru chtít vidět nebude.)

Co na záděry na prstech?

Jedním z problémů, který může trápit vaši pokožku, je nedostatek vitamínů ve stravě. Z toho důvodu si dopřávejte co nejpestřejší menu, ve kterém nebude chybět ovoce a zelenina. Nejlépe ale uděláte, když začnete užívat přírodní doplňky stravy na nehty, kůži a vlasy. Tyto doplňky obsahují vitamíny, bylinky a další účinné látky, které dostatečně vyživí vaši pokožku. V jejich složení hledejte zejména pivovarské kvasnice, vitamín B7, vitamín B5, vitamín B9, vitamín E a hyaluronan sodný. Také můžete zkusit speciální mast na záděry, která potlačí riziko infekce. (Poradí vám v lékárně.) V průběhu zimy pak nezapomínejte nosit rukavice a pravidelně používejte krém na ruce, který předejde zbytečnému popraskání pokožky.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek