Problémy s nehty na nohou: Jak o ně pečovat?

Nohy jsou naším nejspolehlivějším dopravním prostředkem, který nás dokáže dostat z bodu A do bodu B i bez pomoci kohokoliv, nebo čehokoliv, dalšího. Chůzi nám ale mohou znepříjemňovat nemocné nehty na nohou, které jsou zároveň i nepěkným estetickým problémem. Víte, jak se o nehty na nohách máte správně starat?

Existenci nohou nedovedou mnozí lidé plně docenit. Ráno nasednou do auta a po příjezdu na pracovní místo ujdou jen několik kroků. Ve větších městech se zase spousta lidí spoléhá na prostředky hromadné dopravy, které jim umožňují transport do vzdálenějších míst i bez vlastnictví individuální osobní přepravy. Když ale přijde na lámání chleba a vydáme se někam na výlet, nebo se nedej bůh něco porouchá, nohy nám přijdou velmi mile vhod.

V téhle situaci se ale obvykle vyjeví několik problémů, které kvůli absenci chůze v našem každodenním životě nemáme šanci postřehnout. Kromě nošení špatných bot nás mohou bolet nohy kvůli špatné kondici nehtů.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Jak dát těmto trablům sbohem? To vám prozradíme níže.

Nejčastější problémy s nehty na nohou

Zarůstající nehty na nohou

Pokud si pravidelně nestříháte nehty na nohách, nebo neovládáte správnou techniku jejich stříhání, je jen otázkou času, kdy vás začne bolet zarůstající nehet. Tento problém je velice nepříjemný a v některých případech vyžaduje asistenci odborníka. (Lékaře, nebo hodně dobré pedikérky.) Zarůstající nehet se zakusuje do masa, kde způsobuje bolest a zánět. Nemusí ho být ale snadné vyndat, takže k tomu mohou být zapotřebí nůžky a pořádná pinzeta.

Plíseň na nehtech u nohou

Dalším poměrně častým problémem je nehezká plíseň na nehtech u nohou, která vzniká hlavně kvůli nedostatečné hygieně nohou. Plíseň si hoví i ve vlhkém prostředí a má ráda neprodyšné materiály bot a ponožek.

V tomto případě pomáhá:

  • Nošení prodyšných bot
  • Nošení ponožek z přírodních a dobře větracích materiálů
  • Pravidelné umývání nohou
  • Důkladné sušení nohou po umytí
  • Častější výměna ponožek (zvlášť, pokud jsou vaše nohy zpocené, nebo mokré od deště)
plíseň zarůstající nehty na nohou péče

Správná péče o nehty na nohou

Tvrdé nehty na nohou mohou způsobovat potíže se stříháním nehtů. Na jednu stranu je pochopitelné, že o své rutině musíte víc přemýšlet. Ovšem, dnes již existují poměrně spolehlivé prostředky, které můžete při péči o sebe použít.

Jak je správně stříhat?

Nejprve se podíváme na to, jak správně stříhat nehty u nohou. Bohužel totiž platí, že i když máme nehty na nohou všichni, jen málokdo ví, jak s těmi svými správně zacházet.

Vezměte detailní (a hlavně ostré) kleštičky na nehty a zastřihněte je do rovného tvaru. V ideálním případě je nenechávejte moc dlouhé, protože dlouhý nehet vás pak může tlačit při nošení bot. Po zkrácení nehtů do požadované délky se podívejte, jestli někde nezůstaly ostré, nebo přečnívající okraje. A nakonec zastřihněte speciálními kleštičkami i rožky palců, aby nezarůstaly dovnitř.

Jak je změkčit?

Tipů, jak změkčit nehty na nohou, existuje několik. V první řadě můžete před každým stříháním nehtů využít krátkou koupel nohou v teplé vodě. Do ní můžete přidat Epsomskou sůl, nebo jinou složku, která pečuje o pokožku nohou. Tato koupel by měla trvat alespoň 10 minut.

Dalším dobrým tipem jsou vyživující a zvláčňující krémy na nohy, které dovedou nehtům dodat potřebnou hydrataci.
Také nezapomínejte na vnitřní výživu, která je pro normální stav nehtů také velmi důležitá. Vyzkoušejte dlouhodobé užívání doplňků stravy na nehty, které obsahují vitamíny a bylinky.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek