5 tipů, jak mít dlouhé nehty a jak o ně pečovat?

Ženy jsou ochotné za dlouhé nehty zaplatit opravdu dost peněz. Nejen kvůli tomu, že se svými vlastními nejsou trpělivé. Ale také kvůli tomu, že mnohdy nedosahují požadované kvality. Existuje nějaký způsob, jak je podpořit a prodloužit jejich délku?

Dlouhé vlasy a dlouhé nehty jsou jedním ze znaků ženskosti. Nebo to tak alespoň hodně lidí vnímá. Proto žádnou ženu nepotěší, když má s nehty potíže. Nejen, že křehké nehty hrozí zlomením, nebo třepením, které může skončit ulomením nehtu až k nehtovému lůžku (kde to bolí), ale nejde je ani moc upravovat, protože ani nalakované nevypadají tak hezky.

Některé ženy se rozhodnou pro zkratku, kterou jsou umělé nehty. Problém je ale v tom, že i když vypadají vcelku esteticky, mohou váš přírodní nehet poškozovat ještě víc. Nejen, že taktéž hrozí ulomením (tentokrát spolu s nehtem, který je pod nimi), ale také je váš nehet vystavený vysokým teplotám a chemikáliím.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Proto, pokud v sobě najdete alespoň trochu trpělivosti, vyzkoušejte některé z níže uvedených tipů, které vám pomohou podpořit růst a dobrou kondici vašich nehtů.

jak mít dlouhé nehty

5 tipů, jak na dlouhé nehty

Vsaďte na vitamíny

Jedním z nejdůležitějších tipů je dozajista správná vnitřní výživa. Bez ní můžete na krásné nehty prakticky zapomenout, protože nebudou dobré od základu. Jedním z největších pomocníků je v tomto ohledu biotin.

Pokud se ho rozhodnete čerpat ze stravy, najdete ho v pivovarských kvasnicích, sardinkách, v uvařených vajíčkách, v květáku nebo v banánech. Najdete ho ale i v doplňcích stravy na nehty, které jsou vhodné pro dlouhodobé užívání. (Jejich výhodou je mimo jiné to, že obsahují i další látky, které se navzájem podporují.)

Zapomeňte na umělé nehty a na toxické laky

Jak už bylo řečeno, umělé nehty možná vypadají na první pohled hezky, ale pro vaše vlastní nehty nejde vůbec o nic dobrého. Zvlášť, pokud chodíte k manikérce, která používá nekvalitní přípravky, které jsou pro nehty škodlivé. (Jde hlavně o výrobky, které obsahují toluen nebo formaldehyd.) Pokud už tedy chcete chodit na nehty, vždy se zajímejte o to, s čím vaše manikérka pracuje a jaké to má složení.

péče o dlouhé nehty

Stop kousání nehtů

Naprosto jasným nepřítelem dlouhých nehtů je jejich kousání. Rozumíme tomu, že může jít o váš způsob, jak se uklidňujete, když jste ve stresu. Možná by ale stálo za to si tento zlozvyk začít trochu více uvědomovat a snažit se ho nahradit něčím jiným. Pokud nevíte, jak na to, zkuste si opatřit speciální hořký lak na nehty

Používejte zpevňovač

Pokud jsou vaše nehty hodně měkké a nic nevydrží, je přípustné si opatřit speciální laky, které je dovedou trochu více zpevnit. Většinou jsou průhledné a jsou doplněné o pečující látky, které vaše nehty jednoznačně ocení. V případě potřeby se navíc dají odstranit lakem na nehty.

Vyživujte nehty a nehtovou kůžičku

V neposlední řadě nehtům prospějete tím, že si koupíte speciální krém (nebo lépe olejíček), který budete aplikovat na nehty a na nehtová lůžka. Tyto přípravky jsou taktéž obohacené o vitamíny a další látky, které podporují nehty v jejich zdravém růstu. Mají i zvlhčující schopnosti, takže by se měly vaše nehty trochu méně lámat.

jak na dlouhé nehty

Správná péče o dlouhé nehty

Dlouhé nehty by neměly být vaším jediným cílem. Klíčové je i to, abyste se o ně uměly správně postarat. 

Mezi základní rady patří:

  • Udržování nehtů v dokonalé čistotě
  • Pravidelné zastřihávání nehtů
  • Používání odlakovačů bez acetonu
  • Ochrana nehtů proti působení chemikálií (třeba z úklidových prostředků)
  • Nošení zimních rukavic
  • Ochrana nehtů před zlomením, nebo před poškozením (třeba při zahradničení)

Hodně důležité je i to, abyste si neporanila nehtové lůžko a nehtovou kůžičku. Z toho důvodu zapomeňte na nástroje, které jsou určené k jejich upravování. Při špatné hygieně a manipulaci totiž dovedou napáchat víc škody než užitku. 

Nevíte, kde začít? Zkuste dlouhodobé užívání vícesložkového doplňku stravy na nehty, který obsahuje vitamíny a bylinky.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek