6 tipů, jak na domácí manikúru

Péče o nehty je nesmírně důležitá. Kromě toho, že zabraňuje jejich třepení a zatrhávání je skvělým pomocníkem proti plísním a dalším neduhům, které nehty občas trápí. Umíme ji ale všichni správně? Co dělat a čemu se naopak vyhnout vám povíme v našem dnešním článku!

Určitě si pamatujete dobu, kdy světu vládla dokonale upravená francouzská manikúra. Ta byla poměrně záhy vytlačená nalepovacími nehty z Asie, které se daly koupit v drogerii i s lepidlem. (Kdo měl nehty jiné velikosti nebo tvaru, ten měl smůlu.) Pak přišly speciální samolepky na nehty, slupovací laky a nakonec dlouhé umělé drápy, které je možné vidět jak na vašich známých ve škole a v práci, tak na fotkách.

I když tyhle všechny úpravy možná některou z žen lákají, rozhodně se nevyplatí do nich pouštět. Co se týká mužů, ti sice úpravu nehtů tolik neřeší, ale zase zanedbávají plísně a další nemoci nehtů, které z nich pak činí (alespoň na první pohled) zanedbané lesní muže, kterým nesejde na čistotě, ani na názorech jejich okolí.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Jelikož to, jak naše nehty vypadají o nás světu hodně řekne, povíme vám, jak se dělá domácí manikúra a pedikúra.

domácí péče o nehty

Domácí péče o nehty

Domácí péče o nehty vypadá snadno, ale nenechte se zmást. Ve skutečnosti se během ní můžeme dopustit mnoha přešlapů, které nám mohou snadno uškodit. Naprostým základem je čistota. Jak nehtů na rukou, tak na nohou. Vždy si umývejte ruce a při práci s chemickými prostředky je nezapomeňte chránit gumovými rukavicemi. (Rukavice se nosí i při zahradničení, nebo při práci na stavbě.)

U nohou je hodně důležité, aby u nich nedocházelo k zapařování, které se připisuje špatné volbě materiálu ponožek a bot. Předtím než nohy opět do něčeho obujete, vždy je pořádně osušte ručníkem. Jen tak nedáte plísním žádnou šanci. Při stříhání nehtů také nezapomeňte stříhat rožky u palců na nohou. Jak víme, když se to podcení, začnou bolestivě zarůstat.

S čím pomůže manikúra?

Hodně z nás se domnívá, že manikúra a pedikúra je pouhým módním výstřelkem. Ale opak je pravdou. Samozřejmě, upravené nehty nás činí reprezentativnější. Dále však přispívají k tomu, že na nich nejsou patrné žádné vážné defekty. Jako je například již zmíněné zarůstání nehtů na palcích u nohou. (Někteří lidé na tuto proceduru nedbají a pak musí na návštěvu k lékaři.)

Zdravé nehty mají i zdravá nehtová lůžka. To znamená, že nehet neroste zdeformovaný, nebo nějak poškozený. (Poměrně běžné jsou svislé, nebo vodorovné rýhy na nehtech a různá traumata po úrazech.) Tím, že si nehty nebudete místo stříhání a pilování kousat nakonec předejdete vzniku nebezpečných infekcí.

s čím pomůže manikúra

Domácí manikúra v 6 krocích

Začněte tak, že nehty očistíte od veškeré špíny, nebo od nánosu starého a oprýskaného laku na nehty. K tomu použijte bavlněný tampon a odlakovač bez alkoholu. Poté nehty zkontrolujte a zjistěte, zda potřebují zkrátit. Zatímco nehty na nohou je nejlepší stříhat do rovného tvaru, na rukách si můžete dovolit udělat mírný oblouček.

Další krok bude velmi příjemný. Nachystejte si dva dostatečně velké lavory a naplňte je teplou vodou. Do jednoho z nich dejte sůl na ruce a do druhého sůl na nohy. (Některé mohou zmírňovat pocení, nebo mají antibakteriální účinky proti plísním.) Ruce a nohy dejte do lázně na 10-20 minut. Na ruce a nohy použijte peeling a zbavte nohy ztvrdlé kůže. Nohy a ruce osušte do čistých ručníků a namažte je krémem. Do nehtů na rukou i na nohou vmasírujte speciální olejíček pro posílení. (Často obsahuje vyživující vitamín E.) Jakmile se všechno vstřebá, můžete nehty nalakovat bezbarvým, nebo jiným lakem na nehty, který máte rádi.

domácí manikúra v 6 krocích

Dopřejte svým nehtům správnou výživu

To, jak se o své nehty staráme zvnějšku je důležité. Mnohem podstatnější je ale to, jakou jim dopřáváme výživu. Jen ona totiž dokáže ovlivnit kvalitu nehtů, které nám vyrůstají z nehtového lůžka

Nejvíc nehtům prospívá:

Aby se železo správně vstřebalo, je k tomu potřeba i vitamín C. Zkuste také zinek, nebo rybí olej, který je bohatý na nenasycené mastné kyseliny Omega-3. Z dalších látek mají pro nehty velkou cenu proteiny.

Když péči o nehty zkombinujete s dlouhodobým užíváním přírodních doplňků stravy na nehty, po několika týdnech byste měli zaznamenat viditelný rozdíl v jejich kvalitě.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek