Trápí vás měkké nehty? Víme, jak je zpevnit

Nehty, které jsou v dobré kondici, jsou obvykle pevné a silné. Mnohé ženy se ale potýkají s tím, že ty jejich mají sklony k měknutí a lámání. Jelikož řešením problému není nošení umělých nehtů, níže se podíváme na to, jak na tuto situaci reagovat správně. Jak tedy na měkké nehty?

Nehty by měly být dostatečně silné na to, aby se při práci rukama samovolně nezkracovaly. Jenže, ne všechny ženy mají na silné nehty štěstí. Poměrně častým problémem jsou hodně měkké nehty, které nevypadají hezky, a ještě se každou chvíli někde ulomí.

Než začnete žehrat na to, že je k vám příroda zcela zjevně nespravedlivá, zamyslete se nad tím, jak vypadá vaše pečující rutina. Poté možná zjistíte, že nemáte ve svém jídelníčku dostatek živin, nebo se dopouštíte něčeho, co nehty strukturálně poškozuje.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Co by to mohlo být? A co se s tím dá dělat?

Jak poznat měkké nehty?

Měkké nehty bývají oslabené. Každou chvíli se mohou lámat a také se různě ohýbají. Pokud tedy některý z těchto problémů poznáváte, je pravděpodobné, že měkké nehty jsou i vaším problémem.

jak poznat měkké nehty příčiny

Příčiny měkkých a lámavých nehtů

Budete se divit, ale za měkkými nehty se obvykle schovává nadměrné působení vlhkosti. Jde totiž o znak přílišné hydratace. Dále může být na vině i používání agresivních chemických látek. Nemusí jít jen o chemii, která se používá v nehtových studiích, ale i o pracovní chemii, zahradní chemii a o domácí úklidové prostředky.

Za tímto stavem nehtů je mnohdy i nedostatek živin, především pak malé množství:

Jak tedy můžete vidět, měkké nehty jsou obvykle výsledkem toho, že se k nim špatně chováte.

Jak zpevnit měkké nehty?

Měkké nehty naštěstí nejsou problémem, který by nešlo snadno vyřešit. Podstatnou roli hraje ve vašem životě kvalitní vnitřní výživa. Pozornost zaměřte na doplnění železa, které by mělo být kombinováno ještě s vitamínem C. (Tento vitamín významně zlepšuje jeho vstřebatelnost.) Také si dopřejte dostatek vitamínů skupiny B.

V druhé řadě zkuste použít lak na zpevnění nehtů. Obvykle bývá průhledný, takže nehtům dodá zdravý lesk. Tyto laky jsou navíc cenově dostupné, takže se nemusíte bát, že by vás jejich používání po finanční stránce zruinovalo.

jak zpevnit měkké nehty

V případě, že budete pracovat s vodou a jakoukoliv chemií, vždy si nasaďte na ruce ochranné rukavice. Může jít o zahradnické rukavice, pracovní rukavice, gumové rukavice nebo o speciální úklidové rukavice, které můžete používat i u sebe doma. Díky tomu vaše ruce nepřijdou do kontaktu s něčím, co by jim nemuselo udělat dobře.

Proč umělé nehty nejsou řešením?

Možná si řeknete, že s výše uvedenými tipy je příliš mnoho práce. (Tím spíš, pokud před sebou máte nějakou důležitou událost.) Pravda je ale taková, že i když umělými nehty skryjete nedokonalosti svých přírodních nehtů, z dlouhodobého pohledu si spíše uškodíte.

Umělé nehty se často tvrdí pod UV lampou, což může vaše nehty oslabit. (UV záření navíc zvyšuje riziko rakoviny kůže.) U nalepovacích nehtů zase na nehet působí agresivní lepidla. Problematické je i sundavání nehtů, protože se při něm často používá aceton, který taktéž způsobuje poškození. Pokud tedy nemusíte, umělé nehty vůbec nenoste.

Jak postupovat správně?

Nejlepším řešením je správná vnitřní výživa, kterou vám poskytnou přírodní doplňky stravy na nehty. Ty dále doplňte správnou péčí a zpevňujícím lakem na nehty. Díky tomu získají vaše nehty komplexní péči, kterou si tolik zaslouží.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek