Trápí vás slabé nehty? Víme, jak je zpevnit

Krásné, dlouhé a hlavně zdravě vypadající nehty jsou důležitou součástí našeho zevnějšku. Ne každý se jimi ale může pochlubit. Nejde jen o to, jakou máme genetiku. Ale i náš životní styl. Mnohdy si totiž neuvědomujeme, co všechno nehtům škodí. Dají se tyto prohřešky nějak napravit? A jak zpevnit slabé nehty?

Prakticky ze všech stran na nás útočí trend dlouhých a upravených nehtů. A je jedno, jestli jsou přírodní, nebo umělé. Mnoho žen, které svoje nehty hezké moc nemají proto každých pár týdnů utíká do nehtových studií. Ve kterých zkušené manikérky dovedou nehty doplnit gelovým lakem, nebo nalepí umělé. A svět je zase v pořádku.

Ovšem, kromě toho, že nošení umělých nehtů zasahuje do rodinného rozpočtu, neprospívá ani vašim vlastním nehtům. Ty mohou být kvůli neustálému zatěžování a působení chemikálií v ještě mnohem horším stavu. 

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Není proto lepší zjistit, jak mít pevné nehty kvůli tomu, že zlepšíte svoji péči o ně?

slabé nehty příčiny

Příčiny slabých nehtů

Na kondici našich nehtů má vliv celá řada faktorů. V první řadě je jím věk. Ačkoliv ho nemůžeme ovlivnit, kvalitu nehtů zvládneme ušetřit tím, že si dopřejeme dostatek živin. Také bychom měly chodit na pravidelné prohlídky k ošetřujícímu lékaři. Či k dalším specialistům, kteří jsou schopni na základě vyšetření odhalit, že tělo nefunguje přesně tak, jak má.

Mluvíme především o nesprávné funkci štítné žlázy. Mnoho lidí to vůbec netuší. Ale jejich štítná žláza může pracovat buď moc, nebo příliš málo. A i ona má na stav a sílu vašich nehtů překvapivě vliv. (Štítná žláza totiž působí na hormony. A na celou řadu dalších procesů.) Velkou roli hraje i naše péče.

Proč se nehty lámou?

Nehtům rozhodně neprospívá, když s nimi zacházíme nešetrným způsobem. Neměly bychom si je například kousat. Toto chování má negativní vliv nejen na estetiku nehtů. Ale i na jejich celistvost. I z toho důvodu, že okousané nehty nemají pravidelný okraj. Takže se mohou za něco snadno zachytit, roztřepit a polámat.

Dále má na kvalitu a sílu nehtů negativní dopad:

  • Úraz
  • Působení chemikálií z úklidových a jiných prostředků
  • Nadbytek vlhkosti
  • Nedostatek vlhkosti
  • Chlad

Dobrým příkladem činnosti, která působí mechanické poškození nehtů, je zahradničení. Když se rýpete v hlíně, za nehty vám ulpívá špína. Při práci s nástroji je navíc velmi snadné si je polámat. Z toho důvodu byste nikdy neměly zapomínat na kvalitní zahradní rukavice. Dobrým tipem je i použití dobrého krému na ochranu proti slunečnímu záření. I když si to totiž nechcete připustit, přímý sluneční svit, který trvá delší dobu, může způsobit rakovinu kůže.

jak zpevnit nehty

3 tipy, jak zpevnit nehty

Nyní se podíváme na pár dalších tipů, jak mít pevné nehty. Budete překvapené, ale je to s nimi mnohem jednodušší než jste si doposud myslely. 

Vnitřní výživa

Na nehtech se může projevit nedostatek železa. Spolu s ním byste ale měly užívat i vitamín C, který zlepšuje jeho vstřebatelnost. Také byste měly mít v jídelníčku vitamín E, vitamíny skupiny B a zinek. Rozhodně nešlápnete vedle ani se zvýšenou konzumací proteinů. Ty jsou pro nehty taktéž velmi důležité.

Jak toho ale docílit? V první řadě si dopřávejte kvalitní (libové) maso. Dobrou volbou jsou i rostlinné proteiny, které se vyskytují v některých luštěninách. V neposlední řadě nic nepokazíte ani čerstvým ovocem, zeleninou a ořechy.

Zkracování nehtů

Nehty si pravidelně stříhejte. Pokud jsou totiž moc dlouhé, stačí jeden neopatrný pohyb a můžete si je snadno zlomit. Jaká délka pro vás bude optimální zjistíte dlouhodobým pozorováním. Nic ale nepokazíte tím, když si je budete stříhat na krátko.

Správné pomůcky

Nehtům vůbec nesvědčí nekvalitní přípravky. Proto kontrolujte složení laků na nehty a snažte se vyvarovat odlakovačů, které obsahují alkohol. Jelikož nehty potřebují živiny, čas od času na ně můžete aplikovat speciální olejíček na nehty. V tomto ohledu jsou velmi ceněné přípravky, které obsahují vitamín E a mandlový olej. Každý den také používejte kvalitní krém na ruce.

Celou tuto rutinu ještě doplňte o dlouhodobé užívání doplňků stravy na nehty, které obsahují vitamíny a bylinky. Ty vám zajistí stabilní příjem živin i ve dnech, kdy se rozhodnete hřešit.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek