Olej na nehty: Proč ho používat a jak vybrat správně?

Kosmetické oleje se těší v posledních několika letech zvýšené oblibě. Aplikujeme je na vlasy jako masku nebo je používáme na jejich uhlazení před odchodem z domu. Při použití na kůži je zase hydratovaná a promaštěná. Jak a proč ale aplikovat olej na nehty? A který je pro ně vlastně nejlepší?

Pro lidské tělo je extrémně důležitá hydratace tkání. Pokud o ni přijde, může se to projevit vysušením a popraskáním pokožky, na horší kondici vlasů, které jsou matné a lámavé, ale také na vzhledu nehtů. Ty mohou být křehké a mnohem více lámavé.

Z toho důvodu se doporučuje dbát (kromě pitného režimu) na to, abyste na ruce a nehty aplikovala kvalitní zvláčňující přípravky. Může jít například o krémy na ruce, v poslední době ale čím dál tím větší množství žen sahá právě po pečujících olejích.

Nejlepší e-shopy s gelovými nehty

🥇 Ráj nehtů

🥈 Enii Nails

🥉 RUSCONA

  • nejširší výběr
  • 2600+ recenzí na Heuréce
  • 95 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 750+ recenzí na Heuréce
  • 91 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 900+ recenzí na Heuréce
  • 92 % zákazníků doporučuje

Víte, co vám může každý z nich nabídnout?

Co jsou to oleje na nehty?

Na oleje na nehty lze pohlížet několika způsoby. V první řadě existují oleje (například mandlový), které se přidávají do krémů na ruce. Kromě toho, že vyhlazují jejich povrch a pomáhají předcházet jejich praskání, mají skvělou schopnost hydratovat i plochu nehtu, čímž by se mělo omezit jejich vysušování a lámání.

Pak existují i speciální olejové kúry, které se aplikují pouze na nehet a na nehtové lůžko. Nejčastěji jde o přípravky s vitamínem E, který dovede podpořit jejich sílu a optimální růst. V neposlední řadě pak můžete vyzkoušet i samotné kosmetické oleje, jejichž benefity jsou ve své podstatě dost podobné.

ricinový kokosový olej na nehty

Ricinový olej na nehty

Ricinový olej je v ženské populaci hodně oblíbený, protože se mu připisuje schopnost podporovat sílu a odolnost vlasů a řas. (Často se přidává do sér na řasy, která mají zlepšit jejich růst.) Mnoho žen ho aplikuje i na jizvy, protože po dostatečně dlouhé době dovede zmírnit jejich viditelnost.

Co se týče krásného vzhledu nehtů, aplikace ricinového oleje přispívá k jejich menší lámavosti. Také přispívá k jejich optimální hydrataci a má schopnost je posílit. Sáhnout po něm můžete i ve chvíli, kdy se vám následkem úrazu na nehtech objevily bílé tečky a rýhy.

Kokosový olej na nehty

Kokosový olej se taktéž používá na vlasy, protože je dovede zjemnit, ale zároveň posílit. Mnohé ženy ho dokonce používají i při odličování pokožky. Při jeho pravidelné aplikaci na nehty dovede omezit jejich praskání a lámání, dokáže podpořit hojení poškozeného nehtového lůžka a dokonce ho lze používat i při zvládání plísní nehtů na nohou.

Olivový olej na nehty

Stranou nezůstává ani olivový olej na nehty. Pokud si ho na ně budete aplikovat s větší pravidelností, vaše nehty by měly začít růst o něco rychleji. Kromě jiného, má skvělé hydratační schopnosti, takže byste se měly zakrátko dopracovat ke krásně upraveným a hydratovaným rukám.

Jojobový olej na nehty

Jojobový olej si s nehty a nehtovým lůžkem také dobře rozumí. Jeho pravidelná aplikace může omezit vznik záděr. Kvůli menším molekulám se navíc dostane až do hlubších vrstev a dokáže v nich zůstat podstatně delší dobu, proto, pokud jsou vaše ruce a nehty v opravdu špatném stavu, jojobový olej by měl být vaší první volbou.

jak vybrat olej na nehty používání

Správný výběr a používání

V první řadě si vybírejte kosmetické oleje na nehty od prověřených výrobců. Ty poznáte mimo jiné i podle toho, že se starají o fair trade a o udržitelnost výroby. (Protože i získávání oleje může způsobovat širokou škálu humanitárních, ale i environmentálních potíží.)

Co se týče jejich používání, dobrým tipem je aplikace lehce zahřátého oleje na ruce, které pak přikryjete speciálními rukavicemi. Například přes noc. Díky působení tepla se olej mnohem lépe vstřebá a vaše ruce a nehty budou v opravdu dobré kondici.

Nezapomínejte ale na to, že vnější péči by měla vhodně doplnit kvalitní vnitřní výživa, ve které je dostatečné množství vitamínů, minerálů, bylinek a dalších látek, které podporují normální stav pokožky a nehtů. V tomto ohledu vám doporučíme dlouhodobé užívání doplňků stravy na vlasy a nehty, které obsahují komplex většího počtu pro tělo důležitých složek, a které vám nabídnou optimální péči o váš zevnějšek.

Díky těmto tipům by měly být krásné a silné nehty snadno dosažitelným cílem.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek