Plíseň nehtů: Víme, jak ji odstranit

Všichni si přejeme krásné, zdravé a pěstěné nehty, které budou vypadat dobře jak za pracovním stolem, tak v otevřených botách, které si vezmeme k nějakým slavnostnějším šatům. Jenže, mnoha z nás udělá čáru přes rozpočet plíseň nehtů, které se nejde jen tak zbavit. Co na ni funguje? A co vašim nehtům naopak uškodí?

Ať už si to chceme otevřeně přiznat, nebo ne, stav našich nehtů je naší vizitkou. Bohužel, ne vždy takovou, jakou bychom si představovali. Z toho důvodu můžeme mít tendence své nehty před okolím skrývat. (A speciálně pak hovoříme o nehtech na nohou, které mají k výskytu plísně kvůli většímu riziku pocení často sklony.)

Někteří koumáci se navíc nechtějí s plísní jen tak smířit, což může vyústit ve zkoušení opravdu nebezpečných metod, které mohou člověku dost ublížit.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Vezměte tedy rozum do hrsti a zkuste to, co zaručeně funguje.

Jak poznat plíseň na nehtech?

Plíseň nehtů se většinou neobjeví ze dne na den, ale jde o proces, jehož průběh nějakou dobu trvá. Nohy mohou mít větší tendenci zapáchat, nehty mohou být křehké a lámavé a také mohou mít podezřelou texturu a barvu. (Nejčastěji bělavou až nažloutlou.)

jak poznat plíseň na nehtech příčiny

Nejčastější příčiny

Příčinou plísní nehtů je množení nežádoucích patogenů. Těm často prospívá nedostatečná hygiena a pobyt nohou v neprodyšných ponožkách a botách. Dále existuje větší riziko plísně nehtů u lidí, kteří mají cukrovku, je jim 65+, mají ve zvyku nosit umělé nehty, prodělali zranění nehtového lůžka/nehtu a podobně. V neposlední řadě musíme zmínit i jedince, kteří mají oslabený imunitní systém.

Tipy, jak ji odstranit

V některých případech se doporučuje použít protiplísňové přípravky. Může jít například o speciální lak na nehty nebo o krém. Ne vždy má ale tento způsob léčby zaručené výsledky a proces obvykle trvá delší dobu. (Klidně i v řádu několika měsíců.)

Babské rady na plíseň nehtů

Pokud jste někdy slyšeli o tom, že na plíseň nehtů funguje savo, na tuto radu raději zapomeňte, protože jde o agresivní čistidlo, které může způsobit víc škody než užitku. (Opravdu nestojíte o to mít poleptané ruce a nehty. Nebo ano?)

jak odstranit plíseň na nehtech babské rady

Další lidovou metodou je ocet. Ačkoliv to může působit na mnohé o dost lépe, ani jeho používání není zcela bez rizika. I ocet dovede narušit tkáň, proto se ho doporučuje naředit malým množstvím vody. 

V neposlední řadě se také doporučuje aplikovat na plíseň na nehtech česnek, ale ani tato metoda nemusí být ve všech případech příjemná, ani účinná.

Nejlepším řešením bude, když vyzkoušíte dlouhodobé užívání kvalitních doplňků stravy na podporu normálního stavu nehtů, které jsou na přírodní bázi. Díky tomu nehty dostanou všechny potřebné živiny, které jsou klíčové pro jejich optimální růst. Nezapomeňte ale na to, že byste měli zapracovat i na lepší hygieně nohou, měli byste si obstarat lepší (prodyšnější) ponožky a obuv a měli byste zabránit tomu, aby na nehty působila nadměrná vlhkost.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek