Co jsou to rovnátka na nehty a kdy pomohou?

Když jste byly malé, pravděpodobně jste nosily rovnátka, která vám měla zajistit dokonale rovný úsměv. Už jste ale někdy slyšely o pojem rovnátka na nehty? Pokud ne, seznámíme vás s nimi v našem dnešním článku.

Doba jde kupředu, takže rovnátka už nejsou jen otázkou zubaře. Existuje specializovaný obor, který se zaměřuje i na rovnátka na nehty. Jejich velkou výhodou je malá invazivnost a poměrně velká efektivita. (Na druhou stranu, počítejte i s velkou finanční náročností.) V případě, že byste chtěly ohromovat okolí svými nově získanými znalostmi, tomuto oboru se říká ortonyxie. (Zajímavostí je také to, že jedním z průkopníků tohoto oboru byl Čech Jaroslav Fešar.)

Jak nošení rovnátek na nehty funguje? Jaké s nimi mají lidé zkušenosti? A existuje nějaká jednotná cena, kterou budete muset za tento zákrok uhradit?

Co jsou to rovnátka na nehty?

Rovnátka na nehty jsou speciální strojky, které vám odborník nasadí na nehty, které potřebujete srovnat. Tyto strojky/spony mohou být vyrobeny z různých materiálů. Setkat se lze s kovem, plastem i s kombinací obou. Zároveň jde o alternativu k chirurgickému zákroku, který někdy potřebujete při řešení vašich problémů s nehty. Aby ale rovnátka na nehtech dobře držela, počítejte s tím, že před jejich nasazením budete muset absolvovat kvalitní (a tím pádem i poměrně dost drahou) pedikúru, která vaše nohy připraví na plánovaný výkon. (Čímž se jeho cena ještě zvýší.)

Nejlepší e-shopy s gelovými nehty

🥇 Ráj nehtů

🥈 Enii Nails

🥉 RUSCONA

  • nejširší výběr
  • 2600+ recenzí na Heuréce
  • 95 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 750+ recenzí na Heuréce
  • 91 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 900+ recenzí na Heuréce
  • 92 % zákazníků doporučuje

Při jakých problémech pomohou?

Nejlepší zkušenosti mají lidé, kteří se trápili s pravidelně zarůstajícími nehty. V takovém případě mohou být nehtová rovnátka skvělou alternativou k chirurgickému zákroku, který bývá invazivní a nebývá moc příjemný.

rovnátka na nehty kdy pomohou

Kromě genetické predispozice pro zarůstání nehtů je na vině i:

Jak tedy vidíte, v případě, že se rozhodnete bojovat se zarůstajícími nehty svépomocí, při řešení problému musíte brát ohled na široké spektrum faktorů, které mají na zarůstání nehtu přímý vliv.

Pro rovnátka na nehty navíc hovoří skutečnost, že problém se zarůstáním nehtů dovedou efektivně vyřešit, takže se s ním už nebudete muset v budoucnosti trápit. (Cena zákroku je různá, počítejte ale od 500,- a výše, plus pedikúra.)

Jak předejít problémům s nehty

Nehtům v první řadě prospějete svojí správnou vnitřní výživou. Vše, co potřebujete, získáte z kvalitních doplňků stravy na podporu růstu nehtů, které lze užívat i dlouhodobě. Nehtům udělá dobře vitamín E, komplex vitamínů skupiny B a mnoho dalších živin, které jsou důležité i pro krásný vzhled vlasů a pokožky. (Takže vám pomohou dosáhnout celkově pěstěnějšího zevnějšku.)

Co se týče péče o nohy, myslete na:

  • Pravidelné umývání nohou
  • Důkladné sušení nohou ručníkem (i mezi prsty)
  • Pravidelné stříhání nehtů kleštičkami
  • Mazání nohou kvalitním hydratačním krémem (který nehty zvláční, takže se nebudou lámat a budou se mnohem lépe stříhat)
  • Nošení prodyšných ponožek a obuvi

Pokud jste příznivkyně lakování nehtů, vybírejte si kvalitní laky na nehty s pečujícím komplexem. Naopak se vyhněte nekvalitním lakům na nehty a odlakovačům s acetonem a alkoholem. Tyto látky mají totiž tendenci nehet zbytečně poškozovat a vysušovat.

Co si z toho tedy máte vzít? Že nejlepším řešením je dlouhodobé užívání doplňků stravy na nehty, které doplníte kvalitní péčí o nehty na nohou.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek