Tvary nehtů: Jak vybrat ten správný?

Všichni lidé mají nějaký tvar nehtů už od přírody. Jelikož jsou ale velmi trendy umělé nehty z akrylu, gelu a dalších materiálů, můžeme ho měnit doslova stejně často, jako se střídají roční období. Jaké tvary přírodních a umělých nehtů existují? A podle čeho si ho vybrat?

Pro některé ženy je dosažení pěstěných a hezky upravených rukou prakticky nemožné. Příčinou tohoto problému může být například jejich zaměstnání. Třeba kosmetičky a ženy, které pravidelně uklízí a jejich ruce jsou vystaveny chemikáliím a vodě, je mohou mít měkké a lámavé.

Také ale existují dámy, které mají výhrady k přírodnímu tvaru svých nehtů. V ideálním případě by si představovaly elegantní nehty mandlového tvaru, které působí velmi žensky. Ne každý má ale to štěstí, aby mu je příroda nadělila do vínku, takže pak přichází na řadu buď zkušená nehtařka, nebo sada nalepovacích nehtů z nejbližší drogerie.

Nejlepší e-shopy s gelovými nehty

🥇 Ráj nehtů

🥈 Enii Nails

🥉 RUSCONA

  • nejširší výběr
  • 2600+ recenzí na Heuréce
  • 95 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 750+ recenzí na Heuréce
  • 91 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 900+ recenzí na Heuréce
  • 92 % zákazníků doporučuje

Jaké tvary nehtů známe? A jaká jsou jejich specifika?

TOP 6 nejoblíbenějších tvarů nehtů

nejoblíbenější tvary nehtů

Kulaté nehty

V případě, že nosíte krátce zastřižené nehty, můžete jejich špičky vytvarovat do kulatého tvaru, který nemá rohy a působí upraveně. Je vhodný například pro dámy, které mají s nehty nějaké potíže, protože v krátké délce a v tomto tvaru se obvykle moc netřepí a vypadají na první pohled zdravě. Tento tvar je výhodný i kvůli tomu, že nebudí vášně ve škole a v práci a nijak vás nebude omezovat ve vašich každodenních činnostech.

Oválné nehty

V případě, že si kulatě střižené nehty necháte trochu povyrůst, snadno dosáhnete oválných nehtů, které působí velmi šik a stylově. A to bez toho, aniž by na sebe prvoplánově upozorňovaly. Opět jde navíc o univerzální tvar, který není problematický ve škole ani v práci. Ne pro všechny ženy je však vhodný. Nejlépe bude sedět drobnějším ženám s menšíma rukama.

Mandlový tvar nehtů

Mandlový tvar nehtů už je přece jen o něco výraznější, i tak ale budete ještě stále dodržovat určité dekorum. Ve své podstatě jde o oválné nehty, které však mají patrnou lehkou špičku. Dá se říct, že díky délce a relativní praktičnosti jde o jeden z nejoblíbenějších tvarů nehtů 21. století. Ve srovnání s oválky je navíc tento tvar vhodný i pro dámy, které mají silnější prsty.

Hranatý tvar nehtů

U hranatého tvaru nehtů už se trochu pouštíme na tenký led, protože to s ním jde snadno přehnat. Zvlášť, pokud si libujete v prodloužené délce nehtu a výrazném zdobení. Tento tvar také nesluší každému. Vyhnout by se mu měly ženy, které mají od přírody široká a krátká nehtová lůžka. Pak totiž budou nehty vypadat jako lopatky.

Špičatý tvar nehtů

U špičatého tvaru nehtů platí to samé, co u nehtů hranatých. Pokud nejsou opravdu dlouhé a nemají extrémní špičku, mohou být pro řadu žen nositelné a mohou působit elegantně. Počítejte ale s tím, že i přes decentní úpravu budou vaše ruce přitahovat (někdy nežádoucí) pozornost.

Stiletto

Tento tvar nehtů je skutečný extrém a často znemožňuje vykonávání běžných denních aktivit bez nežádoucích nehod. Tyto nehty jsou opravdu dlouhé a špičaté, často i hodně výrazně zdobené, takže se určitě nehodí do školy ani do normální práce. Také navíc existuje riziko ulomení, které poškodí i váš přirozený nehet.

kulaté hranaté oválné nehty

Na co nezapomínat při péči o nehty?

Aby nehty správně rostly, byly pevné a nebyly na nich viditelné žádné defekty, neobejde se to bez kvalitního základu, který jim poskytne především dobrá výživa. Ta by měla být bohatá na proteiny a na mnoho dalších látek, které podporují obnovu buněk a pružnost nehtů. Z toho důvodu vyzkoušejte dlouhodobé užívání přírodních doplňků stravy na nehty, pokožku a vlasy, které vám každý den dodají potřebnou dávku vitamínů, minerálů a dalších klíčových složek.

Hodně důležitý je ve složení přípravku například methionin. Také ale pomáhá kolagen s přesličkou rolní, obsah pivovarských kvasnic, zinek a široké spektrum vitamínů. Vybrat bychom z nich mohli třeba vitamíny skupiny B a vitamín E. Samozřejmě ale nešlápnete vedle ani v případě, že vybraný přípravek bude kromě výše uvedených obsahovat i další zkrášlující složky.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek