Jak na akrylové nehty a v čem se liší od gelových?

Možná vás pod stromečkem překvapila sada na akrylové nehty, která vám umožní jejich výrobu v pohodlí vašeho domova. Jenže, než nehty budou vypadat tak, aby se vám líbily, nejspíš budete muset důkladně vypilovat techniku. Co byste tedy měly o akrylových nehtech vědět? A jak přesně se liší od těch gelových?

Akrylové, gelové a jiné umělé nehty se těší v posledních několika dekádách zvýšené oblibě. Existuje pro to docela logický důvod. Kromě toho, že takové nehty vypadají na pohled hezky a upraveně, nemusíte si je upravovat každých deset minut. To může být pro mnohé dámy velká úleva, protože se jim v průběhu dne nejspíš nestane, že se jim lak ošoupá po umývání nádobí či koupelny. (Pokud navíc musíte rychle někam jít, nemusíte mít čas na to si poškozený lak sundat, nebo ho v rychlosti opravit.)

Jelikož na výrobu umělých nehtů potřebujete speciální výbavu, nejčastěji kvůli tomu míříte do nehtového studia. Za jednu návštěvu ale můžete zaplatit stovky až tisíce korun, takže je pochopitelné, že nejspíš uvažujete o tom, že si začnete dělat nehty svépomocí doma.

Nejlepší e-shopy s gelovými nehty

🥇 Ráj nehtů

🥈 Enii Nails

🥉 RUSCONA

  • nejširší výběr
  • 2600+ recenzí na Heuréce
  • 95 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 750+ recenzí na Heuréce
  • 91 % zákazníků doporučuje

  • široký výběr
  • 900+ recenzí na Heuréce
  • 92 % zákazníků doporučuje

Je to ale dobrý nápad? A pokud ano, jak se to dá zvládnout?

Co jsou to akrylové nehty?

Akrylové nehty se vyrábějí z akrylového prášku, který obsahuje mikro částečky. Ve srovnání s mnoha jinými druhy umělých nehtů jsou akrylové nehty jiné v tom, že vrstva akrylu na nehtech může být opravdu velmi tenká. Nehet tedy vypadá na první pohled celkem přirozeně. Tenká vrstva je navíc velmi odolná a tvrdá, takže něco vydrží. (Mínusem je naopak to, že jde pak hůře sundat.) Jelikož ale při výrobě nebudete nutně potřebovat drahou UV lampu, pro mnohé ženy jde o první kontakt s domácí výrobou umělých nehtů.

jak dlouho vydrží akrylové nehty jak je sundat

Jak si udělat akrylové nehty?

V první řadě se hodí začít se sadou na výrobu akrylových nehtů, ve které budete mít všechny pomůcky, které budete při úpravě nehtů potřebovat. Součástí modelace a úpravy nehtů by mělo být zatlačení kůžičky a odmaštění, díky čemuž budou všechny látky na nehtu správně držet. Poté by se měl nehet přejet brusným blokem. Že to je hotové poznáte podle toho, že na něm nebudou žádná lesklá místa. Poté můžete nalepit tip na nehet.

Nakonec namočte štětec do tekutiny, poté ho namočte v prášku a aplikujte. Pracujte rychle, protože akryl má tendenci velmi rychle zasychat. Nehet se následně opiluje a nanese se na něj svrchní lak, což mu dodá lesk.

Jak dlouho vydrží?

Podobně jako jiné druhy umělých nehtů vám ty akrylové vydrží cca 3 týdny.

Jak sundat akrylové nehty?

Abyste dokázaly sundat akrylové nehty v domácích podmínkách, neobejdete se bez acetonu, který necháte na nehtech nějakou dobu působit. Poté můžete umělou vrstvu sundat s pomocí dřívka, kterým ji seškrábete dolů. V případě, že máte pochybnosti, bude nejlepší, když se obrátíte na někoho zkušenějšího, protože sundání akrylových nehtů bývá náročné a mohly byste si ublížit.

Akrylové vs. gelové nehty

Jak už bylo řečeno, akrylové nehty jsou mnohem tvrdší než ty gelové. Kvůli tomu jsou akrylové nehty mnohem lepší pro manuálně pracující ženy. Akrylové nehty navíc způsobují mnohem menší poškození nehtů. V neposlední řadě, akrylem můžete zlepšit vzhled i u deformovaného nehtu, takže budete vždy dostatečně upravené.

U gelových nehtů se obvykle používá UV lampa. Kromě toho, že citlivějším ženám nemusí dělat tvrzení moc dobře (protože je to pálí), UV záření může zvyšovat riziko vzniku rakoviny kůže.

akrylové vs. gelové nehty

Jak mít krásné nehty přírodní cestou?

Vzhledem k tomu, na kolik věcí musíte při tvorbě gelových a akrylových nehtů myslet, je vhodné předem zvážit, jestli se spíš nepokusíte zlepšit kondici a vzhled svých přirozených nehtů.

Toho docílíte v několika bodech. V první řadě dbejte na svou správnou vnitřní výživu, která by měla zahrnovat příjem vitamínů, minerálů, bylinek a dalších látek přírodního původu. Dobrým pomocníkem jsou v tomto ohledu přírodní doplňky stravy na nehty.

Pak také zkuste:

Jak vidíte, je to nakonec docela snadné. Stačí pouze vytrvat.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek